1

1959
Tammikuussa 1959 Fidel Castro Ruz juhli tovereineen Havannassa. Castro oli varakkaan maanviljelijän poika, josta kasvoi kiihkeä vallankumouksellinen ja marxisti-leninisti. 32-vuotiaana hän johti Sierra Maestran vuorilla tukikohtaansa tukikohtaan pitäneet sissit voittoon Fulgencio Batistan diktatuurista.
Castron kanssa Kuuban vallankumoukseen osallistui muun muassa maailmanlaajuisesti vallankumouksellisten symboliksi noussut Che Guevara. Kuubaa on sanottu ensimmäiseksi maaksi, jossa valtio omaksui sosialismin ilman Neuvostoliiton puna-armeijan apua.
2

1960
Fidel Castro piti kuuluisan puheensa YK:n yleiskokoukselle New Yorkissa syyskuussa 1960. Castrolla oli ihailijoita myös Yhdysvalloissa, mutta maiden suhteet alkoivat huonontua nopeasti Kuuban vallankumouksen jälkeen.
Puheessaan Castro arvosteli ankarasti Yhdysvaltain politiikkaa Kuubaa kohtaan ja syytti amerikkalaisia imperialismista. Pitkistä puheista tunnetun Castron puhe kesti tiettävästi 4 tuntia 29 minuuttia.
3

1968
Castro puhui kuubalaisille padon avajaisissa. Kuuba oli tuolloin Yhdysvaltojen kauppasaarron kohteena. Yhdysvallat yritti vuonna 1961 CIA:n operaatiolla johdolla syrjäyttää Castron vallasta.
Yhdysvaltoihin panneita kuubalaisia värvättiin nousemaan maihin Sikojenlahdella Kuuban etelärannikolla. Maihinnousu epäonnistui, minkä jälkeen Yhdysvallat julisti täyden kauppasaarron Kuubaa vastaan vuonna 1962.
4

1971
Suomen kuuluisimpiin kommunisteihin kuulunut Hertta Kuusinen vieraili Kuubassa huhtikuussa 1971. Kuusinen oli tuolloin Naisten demokraattisen maailmanliiton johtaja.
Kuvassa Kuusisen ja Castron keskellä on Kuuban naisliiton puheenjohtaja Vilma Espín eli kesällä 2007 kuollut Raúl Castron vaimo. Espín taisteli Castrojen rinnalla vuonna 1959.
5

1978
Fidel Castro polttamassa sikaria vuonna 1978. Sikari on lähes varmasti Cohiba-merkkinen kuubalainen sikari, joita alettiin 1960-luvulla tuottaa tiukan valvonnan alla Kuuban johdolle.
Cohiban menestyskulun kerrotaan saaneen alkunsa siitä, että Castro ihastui henkivartijansa polttamiin hyväntuoksuisiin sikareihin, jotka henkivartijan ystävä oli käärinyt. Castro on kertonut lopettaneensa sikarien polton jo 1980-luvulla.
6

2004
Kuva, jossa Fidel Castro poistuu turvamiestensä kanssa hurrikaanien valvontakeskuksesta, on otettu ennen kuin Castro joutui vakavaan suolistoleikkaukseen kesällä 2006. Tuolloin pikkuveli Raúl nimitettiin presidentin sijaiseksi Fidelin tilalle. Raúl nimitettiin varsinaisesti presidentiksi helmikuussa 2008.
Castron sairauden laatua ei ole virallisesti kerrottu, koska se on valtiosalaisuus. Vuoden 2006 jälkeen Fidel Castron kuolemasta on huhuttu tasaisin väliajoin.
7

2006
Venezuelan edesmennyt presidentti Hugo Chávez ja Fidel Castro halaavat Havannassa vuonna 2006. Kuuba löysi heti vallankumouksen jälkeen liittolaisen Neuvostoliitosta, ja maiden läheiset sotilaalliset suhteet olivat johtaa Yhdysvaltain hyökkäykseen Kuubaan.
Neuvostoliiton romahdettua Kuuba löysi uuden liittolaisen Venezuelasta ja sen presidentistä Hugo Chávezista. Sosialismin puolesta puhuneet miehet loivat maiden välille merkittävät kauppasuhteet. Venezuela on vienyt Kuubaan öljyä ja Kuuba Venezuelaan muun muassa koulutettuja asiantuntijoita. Chávez kutsui Castroa opettajakseen.
8

2010
Castro toisen vaimonsa Dalia Soto Del Vallen kanssa 7. elokuuta 2010. Castro puhui Kuuban parlamentissa ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun hän vuonna 2006 oli luovuttanut sairauden takia presidentin tehtävät veljelleen Raoulille. Fidelin ensimmäinen vaimo oli Myrta Diaz-Balart, jonka kanssa Fidel sai pojan 1940-luvun lopulla.
Toinen vaimo, Dalia Soto Del Valle jolla on Fidelin kanssa viisi lasta, on ollut vain vähän julkisuudessa. Fidelillä on lisäksi ainakin neljä avioliiton ulkopuolella syntynyttä lasta, kertoo Fidelin yksityiselämästä kirjan kirjoittanut Ann Louise Bardach. Castro viehätti etenkin nuorena tulisieluisena vallankumousjohtajana naisia, mutta asia on yhä Kuubassa jonkinlainen tabu.
9

2016
Fidel Castroa onnittelevia ihmisiä Kuuban liittolaismaassa Nicaraguassa. Pariskunta kantoi onnentoivotusjulistetta Nicaraguan sandinistihallinnon 37-vuotispäivänä heinäkuussa 2016.
Lauantaina 13. elokuuta 90-vuotispäiviään viettävä Castro pohdiskeli ikäänsä kevään kansalliskokouksessa.
– Kohta täytän 90 vuotta. En ikinä kuvitellut, että niin kävisi, eikä se oli minkään työn tulosta vaan silkka kohtalon oikku, Castro sanoi tuolloin.
10

2016
Fidel Castro piti puheen Kuuban kansalliskokouksessa 19. huhtikuuta tänä vuonna, vierellään veljensä, vuodesta 2008 virallisesti Kuuban presidenttinä ollut 84-vuotias Raúl Castro. 2000-luvun alusta asti sairastellut Fidel esiintyi tyypilliseen tapaansa Adidaksen veryttelypusero päällä. Fidel sanoi parlamentissa, että vaikka hän pian kuolee, vallankumouksen idea elää.
Raúl Castro ja Yhdysvalltojen presidentti Barack Obama ilmoittivat joulukuussa 2014, että maiden vuosikymmeniä poikki olleet diplomaattisuhteet palautetaan. Molempiin maihin on avattu suurlähetystö, ja suoria lentoja on lisätty. Yhdysvaltojen julistamaa kauppasaartoa on purettu asteittain presidentin valtaoikeuksilla, mutta kauppasaarron purkaminen kokonaan edellyttäisi kongressin päätöstä.
Juttua Muokattu 26.11: Juttuun päivitetty Fidel Castron kuolema, josta ilmoitettiin 26.11. Tämä juttu julkaistiin alunperin 13.8., jolloin Fidel Castro täytti 90 vuotta.